Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Producten van Degree-n zijn te koop via onze resellers, deze vindt u op onze reseller pagina.

Onze producten kunt u gemakkelijk zelf installeren. Binnen 5 minuten zijn de warmte panelen klaar voor gebruik. Lees in de gebruiksaanwijzing hoe u de panelen kunt installeren. Mocht u toch moeite hebben met of een vraag hebben over het installeren van de producten, neem dan contact met ons op.

Geen. Onze Nano Infrarood warmtepanelen zijn geheel onderhoudsvrij. Daarnaast beschikken alle producten over een unieke garantie van 25 jaar.

Het grote verschil is dat bij traditionele verwarming een ruimte wordt verwarmd door luchtcirculatie, tegenover stralingswarmte bij Nano Infrarood verwarming. Bij traditionele verwarming wordt lucht in een ruimte verwarmd door radiatoren en verbranding van gas, olie of hout. Bij Nano Infrarood verwarming wordt massa in een ruimte verwarmd door de straling van objecten.

Traditionele verwarming verwarmt aanwezige lucht in de ruimte met het gevolg dat warme lucht stijgt. Dit zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen vloer en plafond. Verwarming met Nano Infrarood zorgt ervoor dat de massa in een ruimte verwarmd wordt. Dit wil zeggen dat muren, objecten en ook mensen verwarmd worden in plaats van lucht. Zij geven op hun beurt warmte af aan de omgeving. Dit zorgt voor een gelijkmatige en prettige temperatuurverdeling, zonder warmteverlies.

Tot slot zorgt warme luchtcirculatie voor extra stof en bacteriën in de lucht. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Infraroodstraling is niet schadelijk en kan juist een positief effect op de gezondheid hebben. Aangetoond is dat infraroodstraling verlichting kan bieden bij gewrichts- en spierpijn en astma, reuma en allergieën.

De energiemarkt is geen markt waar verandering snel op gang komt. Het besef groeit dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een toekomst waarin schone energie de maatstaf is. Dit wordt al jaren geroepen, maar er is nooit echt wat aan gedaan. Om deze reden ontwikkelde Degree-n innovatieve Nano technologie waarmee duurzame verwarmingssystemen ontwikkeld kunnen worden. Zonder gas en CO2-uitstoot: een duurzame oplossing die ook nog eens ons energieverbruik aanzienlijk verlaagd.

Geen gas als energiebron in huis, verwarming door straling en nooit meer strooiwagens”

Wij geloven dat dit kan. Met technologie als leidende factor wordt de energiemarkt ontwricht. Onze combinatie van Nano en Infrarood technologie is energie-efficiënt. Het is tijd dat dit de norm voor duurzame energieoplossingen wordt. De toekomst is een wereld waarin de energie schoon is.


Product vragen

Iedere ruimte kan met de panelen verwarmd worden. Om de ruimtes optimaal te verwarmen, zijn er verschillende afmetingen. Er is onderscheid gemaakt voor panelen binnenshuis en buitenshuis. Onderstaand vindt u de afmetingen per paneel en hoeveel m2 zij verwarmen. Bij deze berekening zijn wij uitgegaan van een Rc waarde van 3,5. Wanneer uw woning een andere Rc waarde heeft, heeft dit invloed op hoeveel m2 een paneel kan verwarmen

Binnen

15 x 60 cm (40 watt) Goed voor het verwarmen van 3m2

30 x 60 cm (100 watt) Goed voor het verwarmen van 7m2

60 x 60 cm (200 watt) Goed voor het verwarmen van 14 m2

90 x 60 cm (300 watt) Goed voor het verwarmen van 21 m2

Ja.  Zowel voor binnen als buiten hebben wij panelen in diverse grootte ontworpen. Zo passen onze panelen in elke ruimte.

De temperatuur in de te verwarmen ruimte is gemakkelijk te reguleren door een standaard thermostaat op de panelen aan te sluiten. Het aansluiten kunt u gemakkelijk zelf en onze panelen zijn aan te passen op elk systeem.

De Nano Infrarood warmtepanelen van Degree-n verbruiken tot 60% minder energie dan traditionele verwarmingssystemen. De panelen hebben een laag verbruik, zijn niet afhankelijk van gas en volledig elektrisch.

De warmwateroplossing van Degree-n is een slimme combinatie van een boiler en een doorstromer. Door het water tot minimaal 40 graden in plaats van minimaal 60 graden te verwarmen wordt tot 15% op de energiekosten bespaard. Door de elektrische boiler en de doorstromer in de keuken komt het water warm uit de kraan zonder onnodige verspilling van schoon drinkwater.  

Onze Nano Infrarood warmwaterunit verbruikt 15% minder energie dan traditionele systemen. U bespaart tijdens het douchen dan al gauw enkele eurocenten per dag.