Water is de belangrijkste oorzaak van leven op aarde. Samen zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud van schoon drinkwater. Verspilling hiervan is voor ons onverteerbaar.

Om deze reden heeft ons team van professoren en ingenieurs onder andere de Nano Infrarood warmwaterunit ontwikkeld: het zuinigste water apparaat ter wereld. De waterunit levert per minuut evenveel water als vergelijkbare toepassingen maar verbruikt minder stroom.

Evenveel water en geen onnodige verspilling

Om een watertemperatuur te krijgen om te douchen, wordt water vaak eerst tot boven de 60 graden verwarmd, om er vervolgens koud water aan toe te voegen. Ook duurt het vaak een lange tijd voordat het water op een gewenste temperatuur de kraan uit stroomt. Een gemiddelde opwarming van 1 minuut betekent al gauw een verspilling van 6 tot 10 liter. De oplossing van Degree-n slaat water in het apparaat op zodat water pas uit de kraan stroomt wanneer het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Geen onnodige verspilling van schoon drinkwater.

Besparing

Onze Nano Infrarood warmwaterunit verbruikt tot 30% minder energie door het onder andere niet nodig hebben van een boiler. Daarnaast zijn er nauwelijks verbouwings- en aanpassingskosten, er is weinig tot geen ketelonderhoud en er is geen gas nodig. De warmwaterunit sluit de kans op legionellabesmetting volledig uit.

Toepasbaar

Het is toepasbaar op elk gebied waar water verwarmd dient te worden. De warmwaterunit is een duurzame vervanger voor de nu nog onnodig verspillende kranen, douches, wasmachines en vaatwassers die in veel huishoudens voorkomen. Ook voor het verwarmen van zwembaden en vloeren is deze duurzame toepassing geschikt.